Rezultati 3. kola Prvenstva Hrvatske

U jučerašnjem trećem kolu Prvenstva Hrvatske gledali smo susrete Sinja i Zagreba te Mladosti i Ljubljane, čime se ovogodišnje prvenstvo, prije reprezentativne pauze, sve više zahuktava.

U prvom susretu kola pomlađeni Zagreb stigao je u goste Sinju, gdje su, unatoč početnom vodstvu domaćina od 10:0, Zagrebaši pokazali kako su u ovu sezonu ušli s novim elanom i borbenošću te uz dobru igru, na poluvrijeme otišli sa solidnim zaostatkom od 13:7 protiv jakog protivnika.  Zagreb u nastavku ne uspijeva zadržati nivo igre, a izvrsni domaćin potpuno preuzima susret u svoje ruke te uz čvrstu igru, do 48. minute već vodi sa visokih 48:7. Do kraja susreta gosti polaganjima Reškovića i Ležaića te pretvaranjima Belobrajdića smanjuju rezultat na konačnih 48:21, a Sinjani ovom pobjedom, nakon izvrsnih rezultata u RRC prvenstvu, još jednom pokazuju kako će se ove sezone na njih moći ozbiljno računati.   

Utakmica proširenog prvenstva između Mladosti i Ljubljane počela je jačim pritiskom domaćina, koji u bitno promijenjenom sastavu, bez nekoliko reprezentativaca, prvi dolazi do vodstva od 3:0, no to je ujedno bilo i sve što Krtice pokazuju u prvom dijelu. Ljubljana nakon toga preuzima inicijativu i već do kraja prvog poluvremena vodi s visokih 3:19. U nastavku susreta gosti i dalje pokazuju nadmoć na terenu, a nakon nezgodnog pada protivničkog igrača na Iliju Biškića te ozljede našeg reprezentativca, dolazi do duže pauze, nakon čega sudac Zelić završava susret petnaestak minuta prije kraja, s konačnim rezultatom 10:24.  

Sljedeći vikend na rasporedu je još jedno prvenstveno kolo, nakon čega slijedi pauza zbog utakmica reprezentacije. Parovi četvrtog kola su Mladost : Makarska, Nada : Sinj te Ljubljana : Zagreb. 

9.10.2016.