Utakmica godine za hrvatsku reprezentaciju

Hrvatska reprezentacija prošlog je vikenda pobjedom nad Izraelom u Splitu upisala važne bodove u svojoj prvoj utakmici nove sezone Europskog kupa nacija, a već ove subote, pred nama je najvažniji susret godine; borba za prvo mjesto u skupini s izravnim protivnikom za prelazak u višu diviziju, uvijek neugodnom reprezentacijom Malte

Maltežani su našim igračima možda i najčešći suparnici posljednjih godina, a dok smo u zadnjem međusobnom susretu na proljeće u Zagrebu gledali remi, utakmicu prije, Hrvatska je 2015. u Splitu slavila rezultatom 34:27. 

Poslije pobjede nad Izraelom, naši su reprezentativci imali nekoliko dana pauze, nakon čega ih je izbornik Yelavich u srijedu ponovno okupio u Zagrebu na pripremama. Uz standardne prvotimce, treninzima se priključio i  novi igrač Deon Mau'u; Deon je rođen na Samoi i ima hrvatske korijene, 96. je godište, a ragbi trenutno igra u Nizozemskoj. Naš novi centar karijeru je započeo na Samoi i Novom Zelandu, gdje je u mlađim kategorijama osvajao i brojne nagrade. 

Pomlađena hrvatska reprezentacija na Maltu kreće sutra, gdje slijedi teško gostovanje te napeta i čvrsta utakmica, a na popisu putnika našli su se sljedeći igrači:

1. Miljak, 2. Altamirano, 3. Perlain, 4. Brajkovic, 5. Galić, 6. Čorić, 7. Grle, 8. Rowe, 9. Kovačić, 10. Lerotić, 11. Rudić, 12. Mau'u, 13. Grčić (C), 14. Pavlović, 15. Plazibat, 16. Hasija, 17. Žigo, 18. Kodžić, 19. Perić, 20. Krmek, 21. Vuletić, 22. Rosso, 23. Vlajčević. 

Foto: Berislav Rožman

2.11.2017.