Marko Grčić: Uloga kapetana izuzetna je čast i nešto najljepše što sportaš može doživjeti u karijeri

U prostorijama stadiona Stari plac danas je održana konferencija za novinare na kojoj su, ususret subotnjoj utakmici protiv Izraela, svoja razmišljanja s medijima podijelili glavni tajnik Većeslav Holjevac, hrvatski izbornik Milan Yelavich, kapetan Nade Krešimir Čorić te novi kapetan hrvatske reprezentacije, odlični Sinjanin Marko Grčić.

Zbog poslovnih obaveza, dosadašnji kapetan Nik Jurišić u ovom se ciklusu nije u mogućnosti u potpunosti posvetiti reprezentaciji, tako da se dugogodišnji reprezentativac Grčić, koji ove sezone pruža odlične partije u dresu Sinja, nametnuo izborniku kao logičan izbor. „Došao sam na možda neočekivani način i žao mi je što neće biti Nika, no izuzetna mi je čast i zadovoljstvo preuzeti ulogu kapetana – ovo je nešto najljepše što jedan sportaš može doživjeti u karijeri. Izuzetno smo mlada momčad, a s prosjekom od 22 godine i najmlađa ekipa u mojih osam godina koliko sam u reprezentaciji, tako da očekujem da mi stariji - Miljak, Čorić, Lerotić, Rowe itd, preuzmemo odgovornost i povedemo mlađe suigrače.“  - rekao je novi kapetan.  

Utakmica će se odigrati 28.10. u 14 sati na stadionu Stari plac, gdje je u posljednjem međusobnom susretu na domaćem terenu, Hrvatska 2014. pobijedila Izrael rezultatom 31:20. „Izraelci su fizički iznimno jaka i čvrsta momčad, no mi smo bolje tehnički potkovani; moramo tražiti svoje šanse u igri na širinu i bazirati se na dobru obranu.“ – zaključio je Grčić.

Naši reprezentativci ovih dana u Splitu odrađuju svoje posljednje pripreme, a točan sastav koji će u subotu istrčati na travnjak, izbornik će objaviti nakon sutrašnjeg jutarnjeg treninga. 

26.10.2017.