25.10.2015. // RWC 2015 // U finalu Novi Zeland i Australija

Ovog vikenda na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj odigrane su polufinalne utakmice, a za naslov svjetskog prvaka sljedeće subote će se boriti Novi Zeland i Australija.

U subotu je branitelj naslova Novi Zeland nakon neizvjesne utakmice pobijedio Južnoafričku Republiku i time došao do svoje trinaeste uzastopne pobjede na svjetskim prvenstvima. Unatoč dominaciji i većem posjedu lopte, All Blacksi zbog čvrste južnoafričke obrane nisu imali prostora za rezultatsko odvajanje te su nervozno ušli u završnicu utakmice, no na kraju nakon brojnih šokova za svoje navijače, ostvarili pobjedu 18:20.  

U drugoj polufinalnoj utakmici Australija je pobjedom nad Argentinom 15:29 došla do svojeg četvrtog finala na svjetskim prvenstvima. Australija je povela već u drugoj minuti i držala prednost cijelo prvo poluvrijeme. U nastavku susreta borbeni Argentinci pojačavaju tempo te malo smanjuju razliku, no ne uspijevaju se probiti kroz australsku zadnju liniju. Australci rutinski završavaju utakmicu te trećim polaganjem Ashley-Coopera dolaze do pobjede. 

Finale je na rasporedu u subotu, 31.10. u 17 sati, a kako su i Novi Zeland i Australija dva puta bili svjetski prvaci i dva puta finalisti, pobjednik ovog susreta postati će najuspješnija reprezentacija u povijesti natjecanja. Utakmica za treće mjesto između Južnoafričke Republike i Argentine odigrati će se u petak, 30.10. u 21 h