28.10.2015. // Početak reprezentativnog ciklusa

 

U Zagrebu danas počinju pripreme reprezentacije za utakmice Europskog kupa nacija, skupine 2A, na koje je izbornik Milan Yelavich pozvao 30 igrača. Pripreme uključuju i prijateljsku utakmicu protiv jake momčadi Sveučilišta Oxford, koja će se odigrati u subotu 31.10. na stadionu Stjepan Spajić u Sigetu, s početkom u 14:15 sati.

Oxford je jedna od najpoznatijih svjetskih amaterskih momčadi te je od osnivanja 1869. imala veliku ulogu u razvoju ragbija, a danas su toliko popularni da Varsity match, utakmicu protiv najvećeg rivala Cambridgea, igraju pred 80 000 ljudi. 

Ova utakmica ima i humanitarni karakter, tako da će dio novca od prodaje ulaznica ići udruzi DUH, koja brine za djecu i mlade s invaliditetom i teškoćama u razvoju. Ovim putem pozivamo sve da dođu na utakmicu, podrže Hrvatsku reprezentaciju, a samim time i pomognu radu ove neprofitne organizacije. 

Nakon priprema na redu su dvije utakmice Europskog kupa nacija, u gostima protiv Izraela 7.11. i u Splitu protiv Malte 14.11. Na pripreme su pozvani sljedeći igrači: Antonio Stojanovski (LOKOMOTIVA), Toni Grle, Luka Kovačić (MAKARSKA), Ilija Biškić, Denis Brečić, Vinko Udovičić, Marko Buljac, Tvrtko Dumančić, Ivan Šuta, Nik Jurišić (MLADOST), Krešimir Čorić, Luka Rosso, Tomislav Burazin, Luka Lerotić, Juraj Popović, Ivo Perić (NADA), Stipe Žigo, Stipe Tomić (SINJ), Željko Galić, Luka Jureško (ZAGREB), Jason Newton (JAR), Vodanovich, Dušan Hakaraia, Shane Vinac (NZ), Dylan Rowe (ESP), Ivan Miljak, Luka Perlain, Frane Marčić, Dario Jurčević i Marko Grčić (GB).