PH | U subotu zagrebački i dalmatinski derbi

Subotnje šesto kolo Prvenstva Hrvatske donosi nam dva napeta derbija; u Zagrebu ćemo gledati susret gradskih rivala Zagreba i Mladosti, dok nas u Sinju očekuje dvoboj suigrača iz ekipe Dalmacije, Sinja i Makarske.

Na Rudešu s početkom u 15 sati, pomlađena ekipa Zagreba pod vodstvom novog trenera Garyja Braida, dočekuje jaku Mladost. Novozelanđanin Braid u igračkoj je karijeri nastupao i za All Blackse te je svakako najveće ime koje je treniralo neki hrvatski klub, a ovako motivirani, mladi Zagrebaši nadaju se prvoj pobjedi nad gradskim rivalom nakon nekoliko godina. Krtice se s druge strane sigurno neće opustiti jer su teoretski još uvijek u borbi za naslov prvaka i u slučaju pobjede nad vodećom Nadom u sljedećem kolu, još uvijek imaju šanse osvojiti prvenstvo.

Momčad Dalmacije, sastavljena od igrača Sinja i Makarske, jedno je od najljepših iznenađenja Regionalne lige već dvije godine zaredom, a odmah vikend nakon posljednje zajedničke utakmice u RRC-u, susreću se kao protivnici u Prvenstvu Hrvatske. Utakmica je na rasporedu u 15:30 sati, a s obzirom da se igrači jako dobro poznaju, u Sinju nas također očekuje napeta i neizvjesna utakmica, tako da će ova dva susreta na najbolji način otvoriti proljetni dio prvenstva.

Foto: Berislav Rožman

16.3.2017.