U18 | Sve je ljepše uz brata!

Upoznajte kandidate za U18 reprezentaciju | Braća Babić i Karapetrić

Kandidati za U18 reprezentaciju na čelu s izbornikom Vladom Ursićem i trenerom Ivicom Dinarinom nedavno su započeli pripreme za Europsko prvenstvo u Slovačkoj, na kojima širi popis igrača za sada trenira posebno u dvije regije, a od samog početka, na treninzima vlada pozitivna atmosfera te bez obzira na intenzitet rada i fizičke napore, ne nedostaje smijeha i zabave. 

Na jednom od treninga regije Sjever za početak smo o ragbiju i bratskim odnosima porazgovarali s braćom Karapetrić i Babić te u veselom razgovoru saznali brojne zanimljivosti. Borna, stariji od braće Karapetrić, prošle je godine bio član zlatne U18 reprezentacije te se nakon velikog uspjeha na Europskom prvenstvu u Andori nada prvome mjestu i ove godine: „Osvojili smo zlato u jakoj konkurenciji i slavlje je trajalo cijelu noć. Bio sam ponosan što sam kao ulazno godište uspio upasti u reprezentaciju te se nadam to ponoviti i ove godine, ovaj put uz brata. Ovdje imam i puno prijatelja s kojima bih želio podijeliti takav uspjeh te ostvariti lijepo zajedničko iskustvo s bratom. A najponosnija bi bila majka!“ – rekao je Borna te dodao kako se ragbijem počeo baviti zbog mlađeg brata Ivora, koji je prvi počeo trenirati u Mladosti, dok je on došao na jednu utakmicu, svidjelo mu se te je ostao sve do sada. „Imao sam dugu kosu i svi su mislili da sam curica“ – kroz smijeh se prisjetio svojih prvih treninga.  

Braća Babić igrači su Novog Zagreba, a u ragbi ih je doveo tata, koji je službeni liječnik hrvatske ragbi reprezentacije. Iako blizanci, naglašavaju kako je Kristofor stariji, a Dorijan mlađi te na pitanje tko je od njih dvojice bolji igrač, nekoliko minuta mlađi Dorijan kroz smijeh pita hoće li ovo čitati i cure te da u tom slučaju slobodno napišemo da je stariji možda bolji, no da je mlađe slađe. Istim pitanjem pokušali smo „posvađati“ i Karapetriće, a Borna odgovara kako će odmah priznati da je Ivor bolji jer mu se uopće ne da raspravljati s njim, no odmah mu uzvraća komentarom kako mu je mlađi brat na početku bio uzor, no sada to više nije. Dodaje i kako je on sada taj koji mlađem bratu daje savjete te pokušava stvoriti autoritet, no bezuspješno. Ivor se smije, dok se Babići veselo ubacuju i komentiraju kako su ti savjeti zapravo udarci i galama na treninzima. Na pitanje o međusobnoj konkurenciji, Dorijan odgovara kako konkurencije nema te ponovno kroz šalu pojašnjava kako starija braća igraju na poziciji krila te im je to poveznica, dok je mlađima zajedničko to što su jednako zgodni. 

Nastavljamo u veselom tonu pa nam sva četvorica prepričavaju zajedničke anegdote iz ragbija te se prisjećaju kako su se jednom prilikom na pripremama u Josipdolu maskirali te zajedno udružili protiv svih ostalih igrača u borbi fokuserima – „braća se uvijek drže zajedno“ - dodaju. Na ovu izjavu nastavljamo u istom smjeru te pitamo koja je najljepša stvar koju su ikad učinili za brata. Borna bez razmišljanja odgovara kako mu je Ivor dan ranije na utakmici sredio polaganje, dok Ivor od nekoliko događaja izdvaja priču kada ga je protivnički igrač na jednoj utakmici gurnuo, a brat je odmah dotrčao i obranio ga. Babići s druge strane malo duže razmišljaju te nakon priča o pomaganju oko cura i kupnji hrane jedan drugome, kroz šalu zaključuju kako nema potrebe da budu previše dobri jer se uvijek jednako vole.

Na samome kraju, razgovor završavaju nešto ozbiljnije: „Bilo bi lijepo da oboje upadnemo u reprezentaciju i postignemo odlične rezultate. Da jedan uspije, a drugi ne, bili bismo istovremeno i sretni i tužni. Sve je uvijek ljepše uz brata!“ – zaključio je Kristofor. 

Foto: Berislav Rožman

14.3.2017.