PH | Može li Mladost uzeti Nadi naslov prvaka iz ruku

Ove subote pred nama su dva susreta prve lige Prvenstva Hrvatske te treći turnir druge lige, no ono što svakako budi najveći interes je glavni derbi hrvatskog ragbija, onaj između zagrebačke Mladosti i splitske Nade.

Na igralištu na Savi tako nas od 15 sati očekuju velika uzbuđenja; Mladost je s utakmicom više prošlotjednom pobjedom nad Zagrebom zasjela na vrh ljestvice te bi si subotnjom pobjedom uvelike olakšala put do željenog trofeja, dok Splićani pobjedom praktički osiguravaju još jedan u nizu naslova, s obzirom da je teško za očekivati da bi ih netko uspio zaustaviti u posljednja tri kola.

U drugom prvenstvenom susretu gledati ćemo dvoboj sve jače Makarske i posljednje momčadi ljestvice Zagreba. Zagrebaši su sezonu proveli na začelju i drže uvjerljivo zadnje mjesto bez ijednog osvojenog boda, no Zagrebova mlada momčad diže se i motivacijski i igrački pod vodstvom novog trenera, bivšeg All Blacka Garyja Braida, koji najavljuje skoro upisivanje prvih bodova, tako da će susret protiv polovice igrača jake momčadi Dalmacije biti pod velikim povećalom. Utakmica je na rasporedu u 16 sati.

Na riječkoj Kantridi pred nama je treći od ukupno četiri turnira druge lige Prvenstva Hrvatske; od 13 sati, uz domaćina Rijeku, nastupiti će i Novi Zagreb, Šibenik i Lokomotiva. Na prvenstvenoj ljestvici, osvajanjem oba prethodna turnira, Novi Zagreb je uvjerljivo prvi sa 20 bodova, slijedi Šibenik sa 10, Rijeka sa 6 te Lokomotiva bez osvojenog boda.

Foto: Berislav Rožman

23.3.2017.