Povratak Prvenstvu Hrvatske

Pobjedom Mladosti nad slovenskim prvakom Ljubljanom u proširenom Prvenstvu Hrvatske danas je službeno otvorena nova ragbi sezona; ostali hrvatski klubovi na teren izlaze sljedeće subote.

Iza nas je jedno od najnapetijih Prvenstava Hrvatske ikad – Mladost već nekoliko sezona lovi naslov te s trona pokušava svrgnuti „vječnog prvaka“ Nadu, a već drugu godinu zaredom pobjednički pehar im je izmaknuo za dlaku; Nada je kao drugoplasirana u velikom finalu došla do pobjede i podignula svoj 17. naslov u nizu. Istim zanimljivostima nadamo se i ove sezone, a uz standardne pretendente na naslov, ovdje je i uvijek odlični Sinj te dosadašnji autsajder Zagreb, koji je ove godine, uz svoje odlične mlade igrače i novog trenera – igrača, hrvatskog reprezentativca Jasona Newtona, doveo još nekoliko pojačanja. Zagrebove ciljeve najbolje pokazuje i pripremna utakmica protiv Nade, koju su, nakon odlične igre, izgubili tek u posljednjim sekundama.

U današnjem prvom kolu proširenog prvenstva, Mladost je na Savi s 51:26 svladala Ljubljanu, koja je tako poslužila kao odlična provjera za drugo kolo; sljedeće subote Mladostaši putuju Nadi u Split, gdje nas na samom početku natjecanja već čeka veliki derbi. U drugoj utakmici kola, Sinjani dočekuju Zagreb.

Foto: Berislav Rožman
14.9.2019.