Hrvatska u naletu: U utakmici sezone po treću pobjedu u nizu!

Na stadionu Stjepan Spajić u Zagrebu, hrvatska ragbi reprezentacija ove će subote u najvažnijoj utakmici sezone ugostiti već dobro poznate protivnike Izraelce.

Nakon uigravanja u visokim pobjedama nad Bosnom i Hercegovinom u Zenici te nad Ciprom u Splitu protekla dva vikenda, naši reprezentativci motivirani dočekuju odlični Izrael – u slučaju nove pobjede, Hrvatska na proljeće s prvog mjesta čeka nastavak borbe za prelazak u višu diviziju s Maltom.

Kako je Izrael prošlog tjedna od Malte poražen rezultatom 21:14, u slučaju negativnog ishoda za Hrvatsku, situacija na vrhu bi se zakomplicirala te bi za daljnje razigravanje za Trophy diviziju konkurirale čak tri reprezentacije. U posljednjim međusobnim susretima, Hrvatska je prošle jeseni u Splitu pobijedila rezultatom 32:17, godinu dana prije u Izraelu izgubila s tijesnih 23:16, a još godinu prije u gostima porazila svoje domaćine s 21:26. Hoće li naša reprezentacija iskoristiti prednost domaćeg terena, vidjeti ćemo sutra u 15 sati.

U našoj momčadi nema prevelikih promjena, a za sutrašnju utakmicu, izbornik Yelavich je najavio sljedeći popis: 1. Biškić, 2. Čorić, 3. Perlain, 4. Budimir, 5. Brajkovic, 6. Owen, 7. Ozich, 8. Rowe, 9. Rosso, 10. Ayoub, 11. Grčić, 12. Jurišić (C), 13. Rudić, 14. Vlajčević, 15. Plazibat, 16. Brečić, 17. Hasija, 18. Đurović, 19. Buljac, 20. Perić, 21. Kovačić, 22. Burazin, 23. Pavlović.

Live stream utakmice biti će na www.rugbyeurope.tv, a snimka dan kasnije na Sportskoj televiziji.

Foto: Berislav Rožman

26.10.2018.