1. kolo PH | Tijesan poraz Mladosti uoči derbija s Nadom

Zagrebačka Mladost jučer je u prvom kolu proširenog Prvenstva Hrvatske poražena od Ljubljane rezultatom 36:28.

Uoči velikog derbija s aktualnim prvakom Nadom, koji je ove sezone na rasporedu već na samom početku natjecanja, Mladostaši su u utakmici koja ne nosi bodove imali odličnu provjeru u jakom slovenskom prvaku. Trener - igrač Nik Jurišić u utakmicu je uveo dosta mlađih igrača, a u susretu koji je tekao skor za skorom, Ljubljani je pobjedu donijelo nekoliko pogrešaka domaće momčadi. Sljedeće subote Mladostaši gostuju u Splitu, a Nada, koja je ovo kolo bila slobodna, derbijem će započeti svoju ragbi sezonu.

U drugom susretu kola, Sinj je na domaćem terenu pobijedio posljednju momčad prošlogodišnjeg prvenstva, Zagreb. Zagrebaši su ranim polaganjem iznenadili favorizirane domaćine, no Sinj se ubrzo vraća u susret te do poluvremena prelazi u vodstvo od 17:7. Povećanje razlike slijedi i u nastavku, a uz još jedno polaganje Zagreba, utakmica završava s konačnih 31:12.

U Ljubljani je otvorena i sezona ženskog ragbija, gdje su na turniru Regionalne lige nastupila i tri hrvatska kluba; Mladost, Zagreb i braniteljice naslova iz Nade. Splićanke su osvojile drugo mjesto, Mladost četvrto, a Zagreb peto, no kako su prvoplasirani Piraten Wien igrali van konkurencije, Nada je kući ponijela sve bodove te zasjela na prvo mjesto lige. Cure se sada posvećuju domaćem natjecanju, a drugi od ukupno šest turnira Regionalne lige održati će se 27.10. u Zagrebu.

Foto: Berislav Rožman

16.9.2018.