Sinj iznenadio Ljubljanu, Zagreb hrabro protiv Nade

2. kolo Prvenstva Hrvatske donijelo nam je brojna uzbuđenja; mlada momčad Zagreba konačno se probudila u susretu s aktualnim prvakom Nadom, dok su Sinjani iznenadili slovenskog prvaka i nanijeli Ljubljani drugi poraz u nizu.

Subota na Rudešu donijela je ogled prvaka i posljednje plasirane momčadi prošlogodišnjeg prvenstva, no Zagreb ovoga puta nikako nije bio lagani zalogaj za uvijek raspoloženu Nadu. Splićani su poveli već na samom početku susreta, a ubrzo nakon toga jedan od najboljih pojedinaca Zagreba, Rowntree, polaže te uz pretvaranje Belobrajdića, izjednačava rezultat na 7:7 i podiže zagrebačku publiku na noge. Domaćini pariraju Nadi do 25. minute susreta, kada Splićani preuzimaju potpunu kontrolu te do kraja prvog poluvremena dižu rezultat na 7:28. 

Prva polovica drugog dijela ponovno pripada Nadi, koja nastavlja povećavati svoje vodstvo, nakon čega se Zagreb opet budi te u posljednjih desetak minuta susreta polaganjima Josipovića i kapetana U18 reprezentacije Krmeka, smanjuje razliku na konačnih 17:56. Ovaj rezultat svakako je veliki uspjeh za Zagreb te je vidljivo kako je momčad pod vodstvom trenera Garyja Braida iz utakmice u utakmicu sve bolja, tako da nas veseli vidjeti kako će u sljedećem kolu proći gostovanje kod poljuljane Ljubljane. 

U drugom susretu kola mlada i sve bolja momčad Sinja ugostila je slovensku Ljubljanu. Sinjani u svojoj prvoj utakmici sezone od samog početka napadaju te polaganjima reprezentativca Kovačića, uz pretvaranja i zgoditak iz kazne Pavlovića, već na poluvremenu vode s visokih 17:0. Ljubljana se u drugom dijelu budi, no njihova dva polaganja nisu dovoljna za povratak u utakmicu; Sinj rutinski zaključuje susret pobjedom 25:10 te prvaku Slovenije donosi drugi poraz u nizu. Sljedeći vikend u Zagrebu nas kao utakmica kola očekuje susret Mladosti i Sinja.

Foto: Berislav Rožman

24.9.2017.