Slavlje Mladosti i Nade u prvom kolu Prvenstva Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske za sezonu 2017/2018 u vikendu iza nas otvorili su u Zagrebu Mladost i Zagreb, a nakon toga u Splitu Nada i Ljubljana. 

U utakmici gradskih rivala, aktualni doprvak Mladost na Savi je uvjerljivo svladao Zagreb rezultatom 33:0. Na teškom terenu natopljenom kišom koja u subotu nije prestajala, Mladost se od početka čvrsto postavila te nastavila dominaciju kroz cijelu susret u kojem gosti nisu imali gotovo nikakve šanse. Mlada momčad Zagreba, koja pod vodstvom trenera Novozelanđanina pokušava izaći iz krize i vratiti se u vrh hrvatskog ragbija, dala je sve od sebe kako bi Krticama otežala posao, no unatoč trudu, ne uspijevaju peontirati, a motivirani domaćin rutinski dolazi do pobjede na samom startu sezone.

Nešto napetiju utakmicu gledali smo u Splitu; u derbiju hrvatskog i slovenskog prvaka gledatelji su vidjeli brojne atraktivne poteze te napade i pritisak s obje strane. Nada na krilima mladih Rudića i Plazibata već na poluvremenu vodi 17:5, dok se gosti u nastavku svim silama pokušavaju vratiti u susret. U 49. minuti Lerotić iz kaznenog udarca podiže rezultat na 20:5, što, unatoč brojnim pokušajima Ljubljane, ostaje nepromijenjeno do samog kraja.

Sljedeće subote, u drugom kolu prvenstva, čekaju nas susreti Zagreba i Nade te Sinja i Ljubljane.     

Foto: Berislav Rožman

18.9.2017.