Gradski i regionalni derbi na otvaranju Prvenstva Hrvatske

Gradskim derbijem Mladosti i Zagreba u subotu počinje ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske, dok će nešto kasnije, aktualni prvak Nada u proširenom prvenstvu ugostiti jaku Ljubljanu.

Proteklog vikenda klubovi regije Sjever otvorili su jesensku sezonu pretkolom Kupa Hrvatske, gdje su prvoligaši Mladost i Zagreb visokim rezultatima pobijedili Novi Zagreb i Lokomotivu, a ove subote, pred nama je konačno i prvo kolo Prvenstva Hrvatske. 

Natjecanje će od 14 sati na igralištu na Savi otvoriti gradski rivali Mladost i Zagreb, a gostujuću momčad već na samom startu čeka težak ispit; Mladostaši ponovno za cilj imaju borbu za naslov prvaka, gdje ove godine ne moraju čekati krivi korak favorizirane Nade, već će na proljeće dvije prvoplasirane momčadi o tituli odlučivati u velikom finalu. Mlada momčad Zagreba s druge je strane napredovala pod vodstvom trenera Garyja Braida te nas veseli vidjeti kako su se pojačali i hoće li se ove sezone konačno izvući iz duže krize.

Dva sata kasnije, u proširenom Prvenstvu Hrvatske, splitska će Nada na Starom placu ugostiti slovensku Ljubljanu. Radi se o dvoboju hrvatskog i slovenskog prvaka, gdje možemo očekivati čvrstu i neizvjesnu utakmicu u kojoj bi malo tko mogao sa sigurnošću predvidjeti rezultat. U Splitu nas tako od 16 sati očekuje prava poslastica za sve ljubitelje ragbija.  

Foto: Berislav Rožman

14.9.2017.