Derbi Nade i Dalmacije za prvaka Regionalne lige

Peto kolo Regionalne ragbi lige donosi nam veliki derbi dvije vodeće momčadi natjecanja, Nade i Dalmacije, koji ovoga puta gotovo izravno odlučuje o prvaku za sezonu 2016/2017. U slučaju neriješenog rezultata ili pobjede, Nada je osigurala prvo mjesto, dok Dalmacija pobjedom dolazi u priliku stići Splićane i osvojiti ovogodišnju titulu. 

Za splitsku Nadu ne treba posebna najava; radi se o najtrofejnijem klubu Regionalne lige, koji nakon dvije godine posta želi vratiti ovaj trofej u svoje ruke, no unatoč statusu favorita u gotovo svakoj utakmici, ovoga puta rezultat nije toliko izvjestan te bi svakome bilo teško sa sigurnošću predvidjeti konačan ishod. 

Momčad Dalmacije, sastavljena od najboljih igrača Sinja i Makarske, drugu je godinu zaredom pozitivno iznenađenje ovog natjecanja, a nakon izvrsnog drugog mjesta u debitantskoj sezoni prošle godine, gdje im je titula nesretno promaknula u posljednjem susretu, posebno su motivirani dati sve od sebe u borbi za prvo mjesto.

Dodatan optimizam ekipi Dalmacije daje povratak reprezentativca Marka Grčića, dok su u redovima Nade svi igrači na raspolaganju i spremni za veliki derbi, tako da s nestrpljenjem očekujemo rasplet regionalnog natjecanja. Utakmica je na rasporedu u subotu na igralištu Sportskog centra Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić u Sinju, s početkom u 16 sati.

Foto: Berislav Rožman

3.3.2017.