Nada i Makarska osvajači Kupa u ženskoj i U16 kategoriji, odigrani i susreti 1. i 2. lige

Iza nas je bogati ragbi vikend, u kojemu se jučer odigrao drugi turnir 2. lige Prvenstva Hrvatske te susret petog kola 1. lige između Zagreba i Nade, a danas završnice Kupa Hrvatske za žene i U16 kategoriju.

U jučerašnjem susretu 1. lige, Zagreb je u lošim vremenskim uvjetima i na teškom i blatnjavom terenu dočekao aktualnog prvaka Nadu, koja je polaganjem Vlajčevića i pretvaranjem Rosse rano povela sa 0:7. Zagreb se nakon toga veći dio prvog poluvremena drži izvrsno te napada Splićane, da bi u nekoliko navrata bio i jako blizu polaganja, no na pauzu se ipak odlazi bez promjene rezultata. 

Kiša i teren vjerojatno su više odgovarali domaćinu, no u ovom susretu svakako im se mora odati priznanje na borbenosti i dobroj igri, što se iz konačnog rezultata možda i ne bi reklo. U nastavku izjednačena utakmica, no Zagreb i dalje ne uspijeva poentirati, a kvaliteta Nadinih pojedinaca dolazi do izražaja te Splićani ipak rutinski, polaganjima reprezentativaca Miljka i Čorića te ponovno pretvaranjima Rosse, dižu rezultat na konačnih 0:21.

Uz 1. ligu, u subotu su se u Šibeniku okupili i drugoligaši, gdje je njihov drugi turnir po redu bez poraza ponovno osvojio izvrsni Novi Zagreb. Nakon dva odigrana turnira, Novi Zagreb s 20 bodova drži uvjerljivo prvo mjesto na ljestvici, a slijede Šibenik sa 10, Rijeka sa 6 i Lokomotiva sa 0 bodova. 

U Splitu su prije nekoliko trenutaka završili finalni susreti Kupa Hrvatske za žene i U16 kategoriju, koji je u ženskom finalu očekivano osvojila Nada, uz Mladost na drugom i Sinj na trećem mjestu, dok je kod U16 novi osvajač Kupa Makarska, ispred jakih kadeta Nade i Zagreba. 

13.11.2016.