Hrvatska u Švicarskoj po čelo skupine

Naša reprezentacija igra posljednji susret Trophy divizije europskog Kupa nacija, gostuje kod vodeće momčadi

Nakon što je pobjedom nad Litvom u Zagrebu osigurala ostanak u Trophy diviziji Kupa nacija, drugom rangu europskog ragbija, hrvatska reprezentacija u subotu od 15.30 sati igra svoju posljednju utakmicu u ovom ciklusu. Gostuje u Yverdonu kod Švicarske, koja je vodeća momčad i najveći favorit skupine.

- Rasterećeni smo brige o ostanku i takvi možemo pokvariti račune Švicarcima - rekao je Niko Vranešević, ponajveći junak trijumfa nad Litvom.

I ne samo da su osigurali ostanak nego naši u taj susret ulaze s drugog mjesta, što znači da bi pobjedom preuzeli vrh skupine! U prošlom ciklusu Švicarska je završila prva, imala je sve pobjede, a jedino je Hrvatsku pobijedila s manje od 27 poena prednosti. U Makarskoj je bilo 32-22 za goste, nakon što su naši na poluvremenu vodili 17-10.

Izbornik Anthony Poša napravio je četiri promjene u odnosu na prošli vikend: umjesto Daniela Mau'ua, Krešimira Čorića, Stipe Perice i Ante Majića na put su otišli Tomislav Stipić, Stipe Brčić, Leon Burazorović i Dominik Fišić.

Sastav Hrvatske: 1 Tomislav Stipić, 2 Stipe Brčić, 3 Ilija Biškić, 4 Marko Buljac, 5 Dražen Brčić-Šušak, 6 Ivo Perić, 7 Marko Svaguša, 8 Dylan Rowe, 9 Niko Vranešević, 10 Nik Jurišić, 11 Francisco Rizzi, 12 Marko Grčić, 13 Domagoj Plazibat, 14 Matej Buljanović, 15 Niko Pavlović, a na klupi će početi 16 Tomislav Fišić, 17 Leon Burazorović, 18 Martin Altamarino, 19 Marko Livaić, 20 Jan Vlašić, 21 Dominik Fišić, 22 Marin Vlajčević i 23 Dominigo Rizzi.

U subotu se sastaju i Ukrajina - Češka te Litva - Švedska.

Poredak: Švicarska 12 bodova (3 utakmice), Hrvatska 11 (4), Češka 9 (4), Švedska 8 (3), Litva 4 (4), Ukrajina 0 (2).